FOLKEKIRKENS FAMILIESTØTTE

Stressede morgener, hvor alle kommer skævt ud af døren. Skænderier med teenageren.Børn, der næsten ikke er til at hive væk fra skærmen. Konfliktfyldte måltider. Dårlig nattesøvn. Det er ikke nemt at være forælder. Og en gang imellem kan det være godt at have en udefra at sparre med om hverdagen i familien.

Ofte skal der faktisk ikke så meget til for at ændre de vaner eller dårlige mønstre,der gør, at hverdagen er svær, men det kan være svært selv at se, mens man står i det.

Skæring sogn arbejder sammen med Folkekirkens Familiestøtte, som støtterforældre,der gerne vil have en bedre hverdag.
Støtten kan bestå afpersonlig sparring fra en forældreven eller via et kursusforløb.

Et nyt perspektiv på hverdagen


Er der noget i jeres hverdag, du gerne vil lave om, men ikke helt ved, hvordan du skal gribe fat i? Så kan Folkekirkens Familiestøtte være noget for jer.

Det er ofte små ting, der skal til for at skabe en stor forandring i hverdagen. Men det kan være svært at lave selv små ting om.
Alle børnefamilier kan havebrug for støtte, viden og værktøjer for at give familien en bedre hverdag.Vi kan støtte jer i at blive skarpere på de ting, I gerne vil have ændret, og på hvordan I kan føre dem ud i dagligdagen.

Det burde vi da selv kunne klare, tænker I måske. Men alle familier kan køre fast og have brug for at se tingene med andre øjne. Ligesom man kan have brug for en løbemakker for at få trænet.

Tilbud til børnefamilier


Du kan altid kontakte den lokale koordinator og få personlig sparring til udfordringer i familielivet. Derudover tilbyder Folkekirkens Familiestøtte velafprøvede forløb for børnefamilier:

Forældreven – En forældreven støtter jer i at skabe de forandringer derhjemme, som I ønsker. Det kan f.eks. være sparring omkring det gode måltid eller pligter. Det kan også være en voksen at tale med, hvis du er alene med børnene.

Plej jeres parforhold (PREP) eller Partjek 
– Et kursusforløb for jer, der vil styrke jeres parforhold til glæde for hele familien.

Vejen videre efter skilsmisse (KIFF) - Et kursusforløb for jer, der vil have viden og hjælp til at få børnene og jer selv bedst muligt igennem en skilsmisse.

Sunde skærmvaner i familien - Et kursusforløb for jer, der vil have sundere vaner omkring telefoner og tablets i familien.

Alle forløb er uden egenbetaling og tilbydes løbende i de områder, vi dækker. Du kan tilmelde dig på vores hjemmeside eller via den lokale koordinator.

Bliv forældreven


Som frivillig forældreven støtter du forældre i at skabe de forandringer i familien,som den lokale koordinator har aftalt med
familien.Det kan f.eks. være det gode måltid,hvordan de kommer godt ud addøren om morgenen, eller hvordan de får børnene til at hjælpe i familien.

Som forældreven står du ikke alene. Du kan altid trække på den lokale koordinator, og du bliver godt klædt på med viden, sparring og bliver en del af et fællesskab.

Som frivillig skal du igennem et godkendelsesforløb og et introkursus. Vi stiller ikke kravtil din faglige baggrund, men går op i dine personlige evner og erfaringer. Du er rolig og god til at lytte, og du kan sætte dig ind i andres perspektiver.

Du aftaler med den lokale koordinator, hvilke opgaver du gerne vil hjælpe med, og hvor ofte det passer dig.

Find den lokale koordinator og kontaktperson via linket her.

Læs mere om Folkekirkens Familiestøtte via linket her.

   Kalender