Tidligere arrangementer

 

Musikcafé:

500 KM MED EN CELLO BAGPÅ

Søndag d. 19. maj kl. 15.00

Med cellisten, og cyklisten Ida Riegels. Ja, hvad er nu dét for noget? En cellist, som bygger sin egen cello for derefter at CYKLE rundt og give koncerter. Det bliver vi nødt til at høre mere om, og ikke mindst opleve. Nu kommer hun så til Skæring midt i en turné, som tæller ikke mindre end 30 koncertsteder, heriblandt slotte, kirker og (hold godt fast) et sted på Djursland med 5 æsler…. Ida er et møde værd! Entré inkl. kaffe og kage 40 kr.


SUMMERTIME

Tirsdag d. 7. maj kl. 17.00

Konfirmandernes "Kirkeband" ønsker god sommer med en lille koncert.

All er velkomne - fri adgang!


BACH Á PARIS

Søndag d. 5. maj kl. 16.00

Egå Kirkes organist, Lars Fløe, har netop været i Frankrig, hvor han studerede i 12 måneder hos organisterne Éric Lebrun og SophieVéronique Chauchefer-Choplin. Til koncerten i Skæring vil Lars spille en udvalg af franske orgelværker, bl.a. af Vierne, Debussy, Bonnal, Escaich og Gigout samt spille orgeltransskriptioner af nogle af satserne fra J.S. Bachs Brandenburgkoncerter.


Musikgudstjeneste med musik af Pergolesi

Langfredag d. 19. april kl. 10.00.

Få komponister har som Giovanni Battista Pergolesi formået at beskrive den uendelige smerte, som Langfredag repræsenterer i musikalsk form. Og for mange står hans værk "Stabat Mater" (dolorosa) - stod en moder fuld af smerte - som værket i påsketiden. Tekstens indtrængende budskab, der er en meditation både over Jesu død på korset og over hans mors, Jomfru Marias, lidelser, stammer helt tilbage fra 1200-tallet, men fremstår dog stadig "eviggrønt". Ved dagens gudstjeneste indgår et mindre udvalg af de skønneste satser i gudstjenestens forløb.

Cecilia Svitzer Ringaby 

Louise Brolin


 

Påskeoptakt i ord og toner

Lørdag d. 13. april kl. 15.00

Det er lørdagen før dén uge i kirkeåret, som for mange mennesker rummer alle sindets følelser. Det er denne sindsrejse, som det lille "Requiem", der blev tilegnet kirkens voksenkor i 2004, gengiver i musikalsk komprimeret form. Vi begynder i kirken , og efter Requiem går vi ind i kirkesalen til kaffe og fælles påskesang.

Der er fri entré. Kaffe og kage 30 kr.


Tirsdag d. 26. februar. 2019 kl. 19.30:

10 års jubilæumskoncert med Gunnertoft Gospel Singers

GGS blev etableret i 2009 og har på kort tid markeret sig som ét af Europas bedste Gospelkor, som har optrådt med utallige af de største solist-navne. Jubilæet skal fejres med manér, så der venter os et brag af en Gospel-event. GGS er kendetegnet ved en fantastisk korlyd, karismatiske solister og godt sammenskruede arrangementer, så koncerten vil  lyse den mørke tid op med en blanding af Gospel-klassikere og nyere sange, effektfuldt iscenesat med lys-show og flotte koreografier.

Billetter á 125 kr. kan købes på nettet - klik her - eller ved indgangen.


Tirsdag d. 29. januar kl. 19.30:
Trio Moresca

Katrine Broch, sopran, Jytta Kusk, blokfløjte og Lars Fløe, orgel og cembalo

"Trio Moresca" har taget sit navn fra en italiensk dans fra 15-1600 tallet. Trioen, som har specialiseret sig i musik fra renæssancen og barokken, optræder ofte i datidens festlige og farverige tøj, så vi kommer til at fornemme atmosfæren fra de svundne tider. På programmet står værker af bl.a. Monteverdi, Händel og Bach, og undervejs bliver der også lejlighed til at synge med på et par danske salmer.

Entre 40 kr.


Tirsdag d. 11. december kl. 19.30:

Christmas Time med Per Nielsen, trompet.

Julen har tropetlyd, i hvert fald når trompetisten Per Nielsen optræder i kirkerne landet over.
Per Nielsen, der til daglig er trompetist i Sønderjyllands Symfoniorkester, blæser igen i 2018 julen ind med sine populære julekoncewrter, hvor han spiller kendte julemelodier fra albummerne "Christmas Time" og "Christmas Joy". På repertoiret er der derudover en perlerække af de mest kendte julesalmer og -sange som "Nu tændes tusind julelys", "En stjerne skinner i nat", "Når jeg ser et stjerneskud" og "Amazibg Grace", numre, som Per Nielsen kæder sammen på sin charmerende og uformelle sønderjyske facon. Per Nielsen akkompagneres af pianisten Jacob Trautner og violinisten Alexandru Radu.

Billetter á 215 kr. kan købes på Ticketmaser - klik her - eller ved indgangen. 


Søndag d. 9. december kl. 19.30:

Julekoncert med Aarhus Kammerkor

 

Østjysk Kammerkor, som blev stiftet i 2015, består af 26 rutinerede sangere, og ledes af Erling Lindgren, tidligere organist ved Lemvig Kirke og dirigent for Lemvig Kammerkor. Det afvekslende program falder i 2 afdelinger, adskilt af orgelmusik og fællessalmer. Først nogle større korværker, såsom Morten Lauridsens "O magnum mysterium" og Benjamin Brittens "A hymn to the virgin", og derefter kendte og elskede julesange, som f.eks. "Der er noget i luften", "Mit hjerte altid vanker", "Glade jul" og "Dejlig er jorden".


Der bliver "julekræs" for såvel øjne som ører, når det nu legendariske pigekor EVE med Birgitte Næslund i spidsen kommer til Skæring med et varieret og scenografisk udsøgt program. Her er tale om vokalmusik på højeste niveau, og aftenens repertoire falder i tre afdelinger: èn med Maria-sange, bl.a. med "Mariam Matrem", "Maria gennem torne går" og "Ave Generosa" (Gjeilo); en Lucia-afdeling med udvidelser; og en juleafdeling (Carols og klokker) med bl.a. "Kling no klokka", "The Huron Carol", "Folkefrelsar til os komm" og "Jerusalem".


Onsdag d. 7. november kl. 19:30:
AROS Blæserne

At spille i Brass Band beskrives af nogle som "at dyrke holdsport". For at alt skal lykkes, skal alle mand være på pladserne, altid - men så bliver det i sandhed også en fest at lytte til. Aros Blæserne blev dannet i januiar 2017 ved at lægge Århus Blæserne og Hjortshøj-Egå Blæserne sammen, så der i dag er 32 musikere i orkesteret. Det er den legendariske "Bønne" (Bjørn Christensen) som svinger taktstokken med energi og humør. Programmet består af klassiske Brassbandnumre krydret med julemusik, så vi så småt kan begynde at finde stemningen frem til den kommende måned.

Entre: Kr. 20,-


Lørdag d. 6. oktober kl. 16:00: Aarhus U

Aarhus U er Danmarks nye "hotteste" ungdomskornavn lige nu. Korsangerne er hentet fra hhv. Skt. Clemens Drengekor, Clemens Knejterne , Aarhus Pigekor og EVE, og er med de 40 medlemmer i alderen 15-26 det størtste eliteungdomdkor i Danmark. Koret ledes af Jonas Rasmussen, som er uddannet kordirigent fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og University of Cambridge i England og har, sin unge alder til trods, allerede bred erfaring som dirigent for både professionelle kor og amatørkor på højt niveau i ind- og udland. Aarhus U synger både klasssisk og rytmisk musik. Det gør koncertrne varierede, så der findes noget for enhver smag. Mange af sangene er derudover let koreograferet, og de går efter at eksperimentere med forventningerne til en "normal" korkoncert. Der venter publikum en oplevelse ud over det sædvanlige.

Entre: Kr. 50,-.


Lørdag d. 25. august kl. 15:00:
Barok-Café

Hvad er det, der er så levende, spudlende og totalt uforgængeligt ved barokmusikken, at alle, som holder af musik, må elske den? Nævn bare  "De fire årstider" af Vivaldi...så ved vi hvorfor: Takt, tempo, rytme, nerve, livsglæde og ikke mindst smukke melodier.

Eller Bach's Air - med den vemodige, himmelske ro og skønhed. Det er "eviggrøn" musik. Eftermiddagss musikere ELSKER alle tre barokmusik og spiller et varieret program med spillevende stykker for trio og duo, samt solosatser.

Jytte Kusk, blokfløjte - Dorthe Rolff-Petersen, Cello - Charlotte Schiøz, continuo.

Kaffe og kage koster kr. 30.


Lørdag d. 16. juni kl. 16.00 - 17.00:
SOMMERMATINÉE MED KAMMERKORET CANTIAROS

CantiAros opfører det koncertprogram, som koret skal fremføre til den internationale korkonkurrence i Rimini i september 2018. 

Det er værker af Alessandro Scarlatti, Thomas Schattenberger, César Geoffray, Ola Gjeilo og Niels la Cour, suppleret med danske sommersange. 

CantiAros består af ca. 20 sangere og ledes af Michael Hvas Thomsen.

Gratis entré.


Tirsdag d. 22. maj kl. 19.30
AFGANG/AFSKED/AFSTED

Klassisk koncert med morgendagens stjerner; afgangselever fra MGK-Ø (den konservatorieforberedende uddannelse i Aarhus) er taget på turn+e, hvor de præsenterer et varieret program, som peger både fremad og bagud. Spritny og ældre musik står side og side, og programmet er sat sammen af både solo- og kammermusikalske værker. Komponiststuderende Magnus Plejdrup leder koncerten med musik af bl.a. Bach, Pärt, Chopin og Plejdrup.

Der er fri adgang til koncerten.


Torsdag d. 25. januar kl. 19.30
Mod lysere tider!
TIRILIL

De tre alsidige sopraner præsenterer sammen med organisten Louise Boll et program, som vil klinge lyst af nordisk folketone, gamle salmer i nye arrangementer og satser fra den kirkemusikalske tradition. Susanne Cecilie Nielsen, Nadja Marie Schmedes Enevoldsen og Katrine Broch Møller er erfarne både som solister og ensemblesangere i det århusianske musikmiljø og programmet vil variere mellem solosatser, ensemblesatser a cappella og satser akkompagneret af orgel. Louise Boll er ligeledes en aktiv musiker og arbejder ved siden af sit studie ofte som kirkemusiker, kammermusiker, akkompagnatør og solist.
Entré 30 kr. ved indgangen


Torsdag d. 8. februar kl. 19.30
Syng Nyt med Morten Skovsted

Grundlæggeren af salmebevægelsen Syng Nyt, sognepræst Morten Skovsted, fortæller om det store og banebrydende arbejde med at skabe vores ny-indkøbte salmebog, ’100 salmer’, som fremover vil indgå på lige fod med ’Den danske Salmebog’. I Skæring arbejder vi for at være en kirke i tiden, og til tiden.  Ligger der heri et behov for salmefornyelse? Ja. Men hvorfor? Og hvordan? Vi skal høre om salmerne, salmedigterne og komponisterne – og så skal vi synge. Mange af dem er vi allerede så småt blevet bekendt med, så helt nyt er det såmænd ikke mere.
Kaffe og kage 20 kr.


Torsdag d. 1. marts kl. 20.30
Stille Aftenstund

En lille stund i kirken smukke rum med levende lys, stille musik, tekster og billeder.

Kom indenfor
og lad sjæl og skuldre falde til ro.


Lørdag d. 10. marts kl. 15
Café Mozart

Jørgen Thomsen, klaver
Få komponister er så lette at ’åbne’ som Mozart. Lys og lytte-venlig, som en musikalsk blomstereng i det tidlige forår, hvor det risler og dufter og myldrer med liv. Her kan man sagtens være med, hvis man ikke har så stor erfaring med det klassiske repertoire. Kirkens flygel er som skabt til at formidle Mozart, og Jørgen Thomsen – en nestor indenfor dansk musikliv – er den fødte formidler af denne livsglade musik.
Der er fri entré - kaffe og kage 30 kr.